top of page

MOLEN "EENDRACHT MAAKT MACHT"


De windmolen staat sinds 1899 trots op het Meterikse veld net buiten het dorp. De geschiedenis van deze molen is nauw verbonden met die van het dorp en de wens om een eigen parochie te hebben. Met de winst die de molen maakte kon men de kerk stichten maar werd er ook bijgedragen aan tal van andere zaken die de leefbaarheid in het dorp vergroot hebben. Ook lang na haar productieve leven blijft haar invloed groot in Meterik. De basisschool heet ‘Onder de Wieken’, het multifunctioneel centrum heet ‘De Meulewiek’, met carnaval noemt men zich Meulewiekers. Hieronder zullen we door het uitlichten van belangrijke gebeurtenissen in haar historie de geschiedenis van de molen verder uitdiepen.308 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Jac Lemmen

  • Facebook
  • Youtube
bottom of page