top of page

1996 - 1998 | NIEUWE WIEKEN


Onder het malen valt er begin 1996 een remklep uit een wiek. Toon, Michiel en Sef halen de overige 3 remkleppen ook uit de wieken. Tijdens een storm later dat jaar waait er een stuk hekwerk uit de wiek. Het gevlucht blijkt in dermate slechte staat te zijn dat stilstand dreigt.

Molenmaker Beijk uit Afferden krijgt de opdracht om het gevlucht te vernieuwen en in 1997 begint de firma Derckx in Vessem met het lassen van de nieuwe roeden (wieken). Op 4 september van dat jaar worden de oude roeden uit de molen gehaald.


De nieuwe worden 16 februari 1998 gestoken.


Aan de rechterzijde van de invaart, tegenover waar vroeger de ruimte voor de motor was, wordt een ruimte gebouwd in de belt en deze is bereikbaar door een deur in de invaart. In de ruimte komt een toilet, een kleine kantine met aanrechtblok voor de vrijwilligers en een kleine opslagruimte.22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook
  • Youtube
bottom of page