top of page

1899 | DE BOUW


Op 1 mei wordt de eerste steen gelegd voor de kapel.


De onderdelen van de donormolen komen aan in Meterik en in de zomer begint molenmaker Johannes (Jan) Hubertus Wijnhoven uit Venray met de bouw. De belt rondom de molen wordt opgeworpen met grond van de omliggende landerijen. Met de kruiwagen door Helm Madou en Christ Raassens. Een immense klus.

13 september - In vakblad de molenaar komt een aankondiging van de bouw van de molen: “Zijn wij goed ingelicht, dan kunnen wij melding maken van een stoomgraanmolen die gebouwd wordt te Horst... door de boeren. Zeker is dat de directeur van een zuivelfabriek op dat leuke idee is gekomen. Wij gelooven echter, dat het beter was voor de boeren van Horst, wanneer zij zich hielden aan het spreekwoord: Boer houdt uw ploegstaart in ere”.

Al op 2e kerstdag kan men met de molen proefdraaien.107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook
  • Youtube
bottom of page