top of page

1949 | 50 JAAR EENDRACHT MAAKT MACHT IN METERIK


13 april - De coöperatie gaat over in de LLTB-afdeling Meterik en in juni van dat jaar wordt de gehele molen, woonhuis en inventaris overgedragen aan de LLTB.

Voorwaarde hierbij was dat de financiële verplichtingen naar de kerk toe werden behouden, maar ook ten goede zouden komen aan het landbouwonderwijs in Meterik en de tuinbouwschool.

Tijd om de balans op de maken van 50 jaar molen ‘Eendracht Maakt Macht’ aangezien ze overgaat naar de LLTB. In die eerste 50 jaren heeft men, naast de jaarlijkse verplichtingen aan kerk en ook de eerste 10 jaren de jaarlijkse toelage aan de fanfare, in totaal ƒ 28.000,- subsidie uitgekeerd.

Naar de RK-kerk ging ƒ 15.700,-, ƒ 4.700,- naar de eerwaarde zusters, ƒ 1.600,- naar de fanfare voor aanschaf instrumenten, verder is er ƒ 6.000,- gegaan naar Fokvereeniging en stierhouderij, missiebeurs, Jonge boeren en tuinders, Missie naaikring, Kiesvereeniging en het bisdom.

Al met al mag gezegd worden dat het een groot succes is geweest en er een grote bijdrage aan de leefbaarheid en ontwikkeling van Meterik als parochie/dorp is gedaan.


18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook
  • Youtube
bottom of page