top of page

1975 | OPNIEUW RESTAURATIE EN EERSTE VRIJWILLIG MOLENAAR


De kap wordt waterdicht gemaakt, de staart wordt vervangen en ook krijgt de molen een nieuwe stroomlijn en heklatten. Ze wordt weer maalvaardig opgeleverd en daartoe wordt er ook nog werk verricht aan de maalinrichting. Eerder heeft men in de molen een jaartalbordje gevonden met het bouwjaar van de donormolen, namelijk 1798. Men besluit om naast de naam die op de molen staat geschilderd ook twee jaartallen aan te brengen op de baard van de molen. Links 1798 ter nagedachtenis aan het bouwjaar van de molen in Zuid-Holland en rechts 1899 het jaar dat ze in Meterik in haar nieuwe vorm herrees.

Eduard Bakens (Eed) komt als eerste vrijwillig molenaar op de Meterikse molen.

Bakens is oud-molenaar van Molen Op de Laak die op de Nieuwstraat (later Stationsweg) in Horst stond en komt uit een molenaarsfamilie. Bijna elke woensdag en zaterdag is de molen na de restauratie in het begin te bezoeken. Bakens die in Wanssum woont, komt met de brommer of later met de fiets naar de molen.20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook
  • Youtube
bottom of page