top of page

1990 - 1991 | GROTE RESTAURATIE EN DE ORIGINELE KASBOEKEN DUIKEN OP


In de zomer van 1990 vindt men op de zolder van het Tielenhuis de kasboeken van de eerste 10 jaar van de coöperatie. Deze worden aan de molen geschonken en ter inzage tentoongesteld in de oudheidkamer in Horst.

Verder wordt dat jaar het ‘kippenhok’ achter in de molen naar buiten toe opengebroken en wordt er een gewelf in gemetseld gelijk aan de voorzijde.


Nadat midden jaren 80 al eens groot werk aan de kap was gedaan blijkt dat er nog steeds een en ander niet goed is met de kap. De bovenas blijft verzakken. Er rest geen andere optie dan in 1991 de gehele kap te demonteren en waar nodig balken te vervangen.


Ook blijkt de staart dermate slecht te zijn dat deze vervangen moet worden.12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook
  • Youtube
bottom of page