top of page

Terugblik ……….. nieuwjaarswens uit 1902

Van een kleindochter van opa ‘Klöskes Jan’ ontvingen we onderstaande nieuwjaarswens, waarvoor dank. De kleine Jan schreef deze wens in 1902 voor zijn ouders. Hij was toen bijna 11 jaar oud.


”Horst, 1 januari 1902.


Lieve ouders


De gelukkige dag waarop ik U mijne gevoelens van eerbied en liefde kan uitdrukken is eindelijk verschenen. Ieder jaar vermeerdren de verplichten die ik aan U heb ieder jaar wordt ook mijn dankbaarheid grooter. Ik kan U die nog maar alleen toonen door de oprechte wenschen die ik voor u geluk doe. Zij zijn mij door mij hart ingegeven en God zal ze zonder twijfel verhooren want zegent hij de dankbare kinderen niet minder zegent hij de goede ouders. Ik ben met den diepsten eerbied.


Uw onderdanige zoon Jan”


Jan (Johannes Hubertus) Kleuskens werd geboren op 17 februari 1891 in de Smakt.

Het gezin, bestaande uit vader, moeder, 8 zoons en 1 dochter is naar Hegelsom verhuisd naar een boerderij aan de St Jorisweg.

Op 9 september 1920 trouwde ‘Klöskes Jan’ in Horst met Mien (Maria Wilhelmina) Swinkels en ze gingen in Sevenum in de buurtschap Frankrijk wonen. Hier zijn de 14 kinderen geboren. 1 zoontje is als baby helaas overleden.

Het hele gezin verhuisde in april 1939 naar ‘Boerderij Hagens’ of ‘Verheijen plats’ aan de Crommentuijnstraat te Meterik. In de oorlogsjaren durfden zij het aan om enkele jaren een Joods kind in hun gezin op te nemen. Jan Kleuskens overleed op 23 oktober 1977, zijn vrouw op 20 februari 1965.

Veel familieleden wonen nu nog in of directe omgeving van Meterik. Achterkleinzoon Huub Kleuskens woont nog steeds op die locatie.

69 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page