top of page

Heemkunde Meterik aangesloten bij Limburgs ErfgoedNet

Vrijdag 19 november 2021 was het zo ver: de website van het Limburgs ErfgoedNet ging officieel de lucht in. https://limburgserfgoednet.nl/heemkundemeterik


Heemkunde Meterik heeft zich vanaf het begin aangesloten bij de kopgroep en op de website van Heemkunde Meterik https://geschiedenismeterik.nl is nu een link naar ons digitaal archief dat is ondergebracht bij het Limburgs ErfgoedNet.

Als je op het logo van Limburgs ErfgoedNet klikt kom je in het digitaal archief waar je een zoekopdracht in kunt voeren of (in de foto) kunt klikken op de volgende mappen: documenten, afbeeldingen, video of audio.


We zijn gestart met het invoeren maar het is duidelijk dat dit een zich steeds verder vullend archief is. Het kost ongelooflijk veel tijd om alle documenten, foto’s, films etc. van de rijke historie van Meterik te scannen, van tekst te voorzien en te plaatsen; het bekende spreekwoord: “Keulen en Aken zijn niet op één dag gebouwd” is hier zeker ook van toepassing.


Maar er is al van alles te zien en het is de moeite waard om een kijkje te nemen.

Zo zijn er al een aantal films te zien, o.a. van de peuterspeelzaal (1988-1989), de musical Miezert Muis van basisschool ‘Onder de Wieken’ (1998), de film ‘Meterik in de beginjaren ‘70’ en de film ‘Oogsttijd’ die gemaakt is van het oogstproject bij gelegenheid van 800 jaar Horst.

Het jubileumboek 5 x 11 van JCM is te zien, alle prinsen, boerenbruidsparen etc. zijn terug te vinden.


Ook zijn alle Krèntjes die verschenen zijn van 2011 t/m juli 2021 er te vinden.

Kortom, er is nog heel veel toe te voegen en te verbeteren maar het begin is gemaakt en dat is veelbelovend. We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Hebt u nog materiaal voor Heemkunde Meterik of wilt u meehelpen dingen uitzoeken, foto’s van namen en teksten voorzien, mee helpen aan het verder uitbouwen van het digitaal archief, neem dan contact op met een van de leden, mail naar info@heemkundemeterik.nlinfo@heemkundemeterik.nl


82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page