top of page

Waar verbleef Marleentje Manders?

We ontvingen meerdere reacties op onze vraag: “Bij welk gezin verbleef Marleentje Manders tijdens de oorlog?”

Hartelijk dank aan iedereen die reageerde.

We dachten het antwoord gevonden te hebben maar Mariet Weijs, de baby in de kinderwagen, schrijft: “Ik ben geboren in Meterik als tweede kind in het gezin Weijs (Piet Weijs en Dien Aerts). Het adres was Schadijk 4 en is inmiddels veranderd in Kempweg 8.

Ik ben de baby in de kinderwagen en het meisje naast Marleentje is mijn oudste zus Dorry (Doortje) Rambags - Weijs. Dorry is helaas overleden. Marleentje heeft niet bij onze ouders onderdak gevonden maar bij een familie in de buurt. Helaas heb ik niet kunnen achterhalen bij wie. Wel weet ik van mijn moeder dat ze vaak bij ons was en speelde met Dorry.”


Blijft de vraag: Bij welke familie aan de Schaak verbleef Marleentje in de oorlog?

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page