top of page

Terugblik....

In deze rubriek plaatsen we een foto van een gebouw, persoon, voorwerp, voertuig, landschap, evenement, enz,; kortom iets uit het Meterikse verleden. Op de foto v.l.n.r. Lucia, Mariet en Wim Janssen

In 1961 vierden Willem Janssen (van Drunes Wullem) en Maria Janssen – Cleven hun 40-jarig huwelijksfeest. Het feest vond plaats bij café ’t Kruispunt. Vroeger was het in Meterik gebruikelijk dat, als er een bruiloft of huwelijksfeest was, de kinderen van de lagere school verkleed als zuster, pater en in dit geval als chinees gingen collecteren voor de zusters in het klooster.

Op deze foto staan Lucia, Mariet en Wim Janssen die op het feest van opa en oma met de collectebus rond gingen en daags na het feest de opbrengst naar de zusters van het klooster brachten. De opbrengst van de collecte was ‘voor de arme kindjes’, zo werd door de zusters verteld. Voor dat doel werd er ook zilverpapier gespaard en ingeleverd en in de gang bij de zusters stond het beeld van een negerjongen die zijn hand ophield voor geld. Of het geld naar de missie ging of naar kindertehuizen in Nederland is onduidelijk, maar het was ‘veur de erme kiendjes’.



36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook
  • Youtube
bottom of page