top of page

Museum Van Wasrol tot DVD

Afgelopen zondag bezochten een aantal leden van Heemkunde Meterik het Museum Van Wasrol tot DVD in Venlo-Boekend.

Het museum bevindt zich in een gedeelte van de historische boerderij Egerboshof. Deze oorspronkelijk rond 1440 gebouwde boerderij kwam in de 16e eeuw in bezit van de familie Schenck van Nijdeggen, in de 17e eeuw in bezit van de familie Romer en in de vroege 18e eeuw in bezit van de familie Ruys. Tegen het einde van die eeuw kwam het in bezit van de familie Lenders. Het museum is in 2009 opgezet als een organisatie zonder winstoogmerk met als doel ‘het steunen en bevorderen van de totstandkoming en instandhouding van een museum voor beeld en geluid’.

We werden ontvangen met koffie/thee en heerlijke vlaai in de mooi aangeklede ontvangstruimte van het museum, waarna we startten met een boeiende rondleiding.

De collectie van het museum bestaat uit zeldzame antieke maar ook uit zeer moderne apparaten die in de categorie beeld- of geluidsdrager vallen en deze worden tijdens de rondleiding op een boeiende manier gedemonstreerd. Alles wat in het museum staat ‘doet het’ en ook design speelt een belangrijke rol. Het museum geeft een beeld van de ontwikkeling van apparatuur op het vlak van beeld en geluid; het verleden, het heden en de toekomst zijn zichtbaar.

Het museum is een aanrader voor groepen; we hebben genoten.

Daarna gingen we naar Plantencentrum Van den Beuken waar ook een aantal andere leden zich aansloten voor een drankje en hapje van de BBQ. Een prachtige locatie waar we gezellig hebben bijgepraat, later zelfs met kaarslicht! Hartelijk dank hiervoor!


42 weergaven0 opmerkingen

Comments


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page