top of page

Krantenartikelen ‘uit de oude doos’…..

Uit de Nieuwe Venlosche courant van 19-12-1938

Concert met Tooneeluitvoering te Meterik

Evenals andere jaren zal ook dit jaar de Fanfare Concordia van Meterik een concert met tooneeluitvoering geven op Maandag 26 en Dinsdag 27 December in de Bondszaal aldaar.

Behalve eenige muzieknummers van de Fanfare zal opgevoerd worden: „Een zwerver kwam", tooneelspel in drie bedrijven en een klucht in een bedrijf „Schoolmeester Pieterse".

Zooals steeds zullen deze uitvoeringen groote belangstelling hebben.


Uit het Limburgsch dagblad van 31-01-1985

Geforceerde rabarber prijzig

Op de Coöperatieve Venlose Veiling in Grubbenvorst is gisteren weer de eerste geforceerde rabarber aangevoerd. Een teler uit Neeritter kwam met vijf dozen en de proeftuin in Horst- Meterik met tien dozen van elk zes kilo. Ze deden ƒ 3,40 tot ƒ 4,20 de kilo.

Het forceren van rabarber is iets van de laatste jaren. Men gebruikt er pollen voor, -die twee jaar of ouder zijn. Ze worden daartoe in de herfst gerooid en gedurende een aantal dagen aan koude blootgesteld. Vervolgens worden de pollen in zandbedden verwarmd, waardoor de plant het lente waant. Vier weken na inzet kunnen de rabarberstengels worden getrokken. Middels proeven is men er zelfs al in geslaagd om vóór kerstmis geforceerde rabarber te trekken.


Er kan weer bijna een jaar worden bijgeschreven aan de Meterikse historie.

Heemkunde Meterik bedankt iedereen die ons het afgelopen jaar steunde, op welke manier dan ook. We wensen iedereen een gezond en gelukkig 2022!

132 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Gert Bergen Van
Gert Bergen Van
Apr 14, 2022

heel erg mooi allemaal je komt niet uit gekekenLike
  • Facebook
  • Youtube
bottom of page