top of page

Familie Craenmehr……. wie kan helpen?

Ger en Toon Wagemans, twee broers met Craenmehr roots doen al geruime tijd onderzoek naar de herkomst van de Craenmehrs. De familie Craenmeht heeft ook nazaten in Meterik en daarom zochten Toon en Ger contact met Heemkunde Meterik om de laatste puzzelstukjes gelegd te krijgen, Bijna tegelijkertijd deed Har Kuijpers uit Neer, ook met Craenmehr roots, parallel en onafhankelijk van Toon en Ger, eenzelfde onderzoek.. Per toeval zijn ze bij elkaar gekomen en inmiddels hebben ze hun bevindingen langs elkaar gelegd en over en weer aangevuld. Alle gegevens worden in een stamboomprogramma vastgelegd en Har zit in de afrondende fase om een uitgebreid en met foto's gedocumenteerd artikel te plaatsen in een Limburgs genealogisch tijdschrift.

Jammer genoeg ontbreken nog gegevens over Jan Jozef (Kueb) Craenmehr die als vrijgezel door het leven ging van 1889 tot 1970. Wat ze weten van Kueb is dat hij van 1924 tot 1930 kantonnier was van de grindweg in Meterik, dat hij zijn baan heeft opgezegd en van 1931 tot 1940 zelfstandig ondernemer was met o.a. een autobus en een lijndienst had Meterik-Venlo op marktdagen aldaar en hij bood in advertenties vrachtvervoer en transport aan.

Op welke plek was zijn bedrijf gevestigd en waar woonde hij? Ook zou het fijn zijn als er een foto van een auto, autobus of vrachtauto van Kueb geplaatst zou kunnen worden. Verder wordt er nog gezocht naar gegevens over zijn ouders Theodor (1852-1935) en Hendrina van den Heuvel.

Wat ook nog ontbreekt is het bidprentje van Peter Mathijs Craenmehr. Hij was getrouwd met Anna Maria van den Munckhof en toen die op 24 november 1928 in Meterik overleed, was Peter Mathijs Craenmehr al overleden.

Wie kan helpen of heeft andere info over de familie Craenmehr die mogelijk nog kan worden toegevoegd? De gegevens worden door ons gescand waarna u alles weer terug krijgt.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page