top of page

Een terugblik……familie Houben op de foto

ViVo (Vrijwillige Inkoop- en Verkoop Organisatie) was een kruideniersketen die in 1942 werd opgericht als samenwerkingsverband van onafhankelijke kruideniers. Tot aan het begin van de jaren tachtig waren er in veel dorpen en steden winkels van de VIVO. De winkels waren een kruising tussen een echte ouderwetse kruidenier en de eerste zelfbedieningswinkels.

Als lokkertje voor klanten had de ViVo met regelmaat speciale acties. Men kon bijv. bij boodschappen kartonnen bouwplaten krijgen van de Mercury-, Gemini- en Apollo-ruimtevaartcapsules (populair in de jaren 60), het tweewekelijkse stripblad Prins Valiant kopen voor 25 (gulden)centen en nog later een maandelijks stripboek. Ook kon men met ViVo-spaarzegels reischeques sparen, waarmee men aan het NS-loket treinkaartjes kon kopen. Bekend was de slagzin ‘ViVo deelt de lakens uit’.

D’n alden bekker, bakkerij Tacken - Houben op de Sint Jansstraat, was aangesloten bij ViVo.

Er was een spaaractie waarmee men foto’s kon laten maken. Onderstaande foto’s van de zonen en dochters van de familie Houben – Willems (Houben Tinus) zijn in 1957 bij Foto Geurts in Horst gemaakt naar aanleiding van deze spaaractie van de ViVo.

v.l.n.r. Jeu, Wim, Thei, Jan en Hay


Ook de dochters van de familie Houben- Willems mochten op de foto omdat moeder genoeg punten had gespaard.

v.l.n.r. Nel, Door, Mia, Truus en Annie en op de voorgrond hun jonge zusje Trees.

281 weergaven0 opmerkingen

댓글


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page