top of page

Een terugblik……. drie zusters Driessen

Theodor Driessen en zijn echtgenote Maria Petronella Keijsers kregen 10 kinderen. 6 jongens en 4 meisjes. Van de 4 meisjes werden er 3 zuster. Zij traden alle drie in bij de Kleine Zuster van de Heilige Jozef in Heerlen. De foto is waarschijnlijk gemaakt in 1962 toen zuster Petrusia haar 25-jarig kloosterjubileum vierde (zie de versierde kap).

Op de foto v.l.n.r.: Zr. Theonesta (Annie), vader Driessen, Zr. Petrusia (Door), moeder Driessen en Zr. Gudelina (Maria). Als iemand die dit leest er meer van weet dan graag een mail naar info@heemkundemeterik.nl. Alvast bedankt!

ZUSTER THEONESTA Zij werd geboren op 29 juni 1907 als tweede kind en groeide op aan de Meteriksebaan (de huidige Crommentuynstraat) in Meterik. Haar naam was Jacoba Maria Johanna Driessen. Zij is geprofest in Heerlen op 5 oktober 1930. Zij heeft gewerkt als wijkverpleegkundige. Rond haar zestigste werkte zij in Nijmegen, waar zij nog haar rijbewijs heeft gehaald en nog jaren rondreed door haar wijk. Zij overleed in Huize St. Elisabeth in Haelen op 18 februari 2005 en werd begraven op het kloosterkerkhof in Haelen bij haar zussen.

ZUSTER GUDELINA 30 mei 1912 werd ze geboren als Wilhelmina Driessen, roepnaam Maria. Zij is geprofest in Heerlen op 18 maart 1931. Na haar professie was zij van 1932 tot 1973 werkzaam in het St. Joseph ziekenhuis te Heerlen. Zr. Gudelina was een toegewijde verpleegster. Vervolgens was zij 2 jaar werkzaam in ‘Huize de Pollart’ in Roermond en daarna nog 7 jaar in ‘Huize Savelberg’ in Heerlen. In 1979 werd zij overgeplaatst naar het Theresiaklooster in Meterik. Op 13 februari 1990 kwam zij naar Huize ‘St. Antonius’ in Echt, waar zij hoopte nog enkele jaren te genieten van haar oude dag. Zij overleed echter op 1 november van datzelfde jaar in het ziekenhuis in Roermond en werd begraven naast haar zus op het kloosterkerkhof in Haelen.

ZUSTER PETRUSIA Zij werd op 3 maart 1914 geboren als Door Driessen. Haar professie legde ze af op 4 oktober 1937. Zij heeft vele jaren gewerkt in de keuken van een jongensinternaat in Maasmechelen in België. De laatste jaren was zij in het klooster in Meterik. Zij overleed op 20 januari 1986 te Meterik en werd op het kloosterkerkhof in Haelen begraven.61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page