top of page

Een terugblik………de Rabobank in Meterik

Als in 2020 de verbouwing van MFC De Meulewiek achter de rug is, zal er waarschijnlijk niets meer aan herinneren dat op die plek jarenlang de Rabobank van Meterik was gevestigd. De ingang van het bankgebouw lag aan de Sint Jansstaat en bood toegang tot de balies. Op de foto de balies zoals die er op 1 oktober 1968 uit zagen toen de bank feestelijk werd geopend.

Velen zullen zich deze plaats herinneren als de plek waar o.a. geld werd opgenomen of geld werd gestort. En wie herinnert zich niet de spaarweek in oktober. Veel kinderen vonden het spannend om, aan de hand van vader of moeder, de spaarpot naar de bank te brengen. Je eigen spaarpot werd omgeschud of je Rabobank spaarpot werd door de baliemedewerker met een sleuteltje open gemaakt en geleegd boven een machine. Vervolgens zag je de munten één voor één in gleufjes verdwijnen en zag je de teller oplopen. De briefjes werden geteld en het totaal gespaarde geld werd bijgeschreven op je spaarboekje of spaarrekening. Je kreeg je lege spaarpot terug en mocht een cadeautje uitkiezen waar je blij mee naar huis ging. Hierna kon het sparen opnieuw beginnen… voor de spaarweek in oktober van het volgende jaar!

Deze tijd waarin het coronavirus heerst en we allemaal zoveel mogelijk thuis zijn, nodigt uit om thuis eens op te ruimen. Misschien komen oude foto’s tevoorschijn met daarop een afbeelding uit het Meterikse verleden, bijv. van een gebouw, persoon, voorwerp, voertuig, landschap, evenement, vereniging etc. We zouden het fijn vinden als u de foto met ons wilt delen.30 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page