top of page

Een terugblik…… boekje t.g.v. het 25-jarig bestaan van Stichting R.K. Gezinszorg Horst-Sevenum

In het boekje dat in november 1981 werd uitgegeven t.g.v. het 25-jarig bestaan van Stichting R.K. Gezinszorg Horst – Sevenum lezen we dit artikel:


Blij met hulp

“Ik geloof dat ik wel dertig meisjes heb gehad”, zegt mevrouw H.W. Janssen – Klaassen van de Speulhofsbaan (Horst-Meterik). Zij huwde in december 1950. Ze heeft nogal wat moeten dokteren. Niet minder dan zestien maal vertoefde zij in het ziekenhuis. Acht kinderen en twee miskramen. “Mijn moeder had zeventien kinderen. Je wist niet beter dan dat je moest zorgen dat er een groot gezin kwam.” In grote lijnen is zij – zoals ze dat uitdrukt – erg blij geweest met de hulp van gezinszorg. Och, dat vaak wisselen van verzorgsters begreep ze wel, maar het was toch wel eens erg moeilijk. “De verzorgsters mochten zich niet hechten aan de kinderen en andersom ook niet”.

Mevrouw Janssen vond dat degenen die ze in huis kreeg over het algemeen erg idealistisch waren. Ze hadden veel voor je over. Sinds 1961 heeft ze geen hulp meer nodig. “Ik vind het achteraf jammer, dat je toen door je eigen situatie de meisjes zelf nooit kon bedanken door ze iets te geven”, zo zegt zij.113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page