top of page

Een nieuw hoofdstuk in de onderwijsgeschiedenis van Meterik!

Vorige week woensdag is de nieuwe bassischool geopend in het voormalige klooster. En iedereen heeft kunnen zien dat dit prachtige en karakteristieke gebouw voor Meterik is omgetoverd tot een schitterende onderwijsvoorziening. De kinderen uit Meterik kunnen hieraan nog jarenlang plezier beleven. Heemkunde Meterik feliciteert het complete team daarom van harte met deze aanwinst voor de kinderen, het personeel en uiteraard de hele Meterikse gemeenschap!!!

Kort samengevat: er is weer een mooi hoofdstuk aan de geschiedenis van het onderwijs in ons dorp toegevoegd! Heemkunde Meterik heeft graag een steentje bijgedragen om de opening mede op te luisteren met de tentoonstelling van oude klassenfoto’s en filmpjes. En dat was een schot in de roos!

Vele bezoekers, jong en oud, en oud-inwoners uit dorpen uit de omgeving maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te komen nemen. En uit de gesprekken kreeg je soms het idee dat er een reünie gehouden werd. Zowel de klassenfoto’s als de filmpjes trokken veel bekijks.

Interessant: wie waren dat ook alweer??? Dat is een oude foto…

Echter ook een woord van dank is hier op zijn plaats! Dankzij de prettige samenwerking met directie en team hebben we een mooie tentoonstelling kunnen realiseren. En gezien de belangstelling en reacties die we ’s middags en ’s avonds hebben mogen ontvangen, werd ook dat alom gewaardeerd door de vele bezoekers!

Zitten er foto’s van ons, onze kinderen, onze kleinkinderen bij??? Van veel mensen kregen we te horen dat ze graag de foto’s en filmpjes nog eens zouden willen bekijken.

Nou dat kan: binnenkort zullen alle foto’s en filmpjes te zien zijn op onze site ,waar inmiddels al een heleboel andere foto’s op staan, kijk op: https://www.geschiedenismeterik.nl/onderwijs-foto

Veel kijkplezier!
19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


  • Facebook
  • Youtube
bottom of page