top of page

14 september a.s. lezing over wat er tijdens de oorlogsjaren gebeurde in de Schadijkse bossen

De Tweede Wereldoorlog ging niet ongemerkt aan Meterik voorbij.

Over wat er zich in de oorlogsjaren allemaal in de Schadijker bossen afspeelde organiseert Heemkunde Meterik op donderdagavond 14 september a.s. een lezing in het MFC.

De lezing, die ondersteund wordt door een PowerPointpresentatie en authentieke materialen uit de oorlogsjaren begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft.

De datum 14 september is bewust gekozen omdat het deze dag precies 80 jaar geleden is dat de Maastrichtse verzetsstrijder Derk van Assen in de Schadijkse bossen door de Duitsers werd gefusilleerd.

Maar de lezing gaat vooral over de Meterikse kant van het verhaal, de onderduikers, de razzia’s, de Duitse stellingen enz.

Heemkunde Meterik werkt momenteel ook aan de realisatie van twee permanente wandelroutes in de Schadijkse bossen die deze avond zullen worden gepresenteerd; de wandelroutes hebben betrekking op het oorlogsverleden van De Schaak.

Komende tijd leest u in ’t Krèntje regelmatig iets over deze lezing en de wandelroutes; iedereen die geïnteresseerd is in het oorlogsverleden van De Schaak kan de datum 14 september alvast in de agenda zetten!


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  • Facebook
  • Youtube
bottom of page