DEN ALDE BEKKER

Het gebouw Den Alde Bekker heeft sinds begin 1800 diverse functies gehad. In het begin een agrarische functie. Maar al snel kwam er een sociaal economische invulling bij. Zoals een café bakkerij. Verder heeft het gebouw een plaats op de gemeentelijke monumentenlijst gekregen als dorpsgezicht. Hieronder het verhaal van een gebouw met een bakkers/kruidenierswinkeltjes met diverse functies

Omstreeks 1870 gebouwde / herbouwde langgevelboerderij van het type dwarshuisgroep. Later omgevormd tot bakkerij en bakkerswinkel. Mede daardoor een sterk gewijzigde detaillering. Opgetrokken in schoonmetselwerk en knipvoegen, later voorzien van pleisterwerk dat onder andere speklagen en hoekblokken moet suggereren. De oostgevel zijn afgewerkt met metselwerk in boerenvlechting. Boven de voordeur bevind zich een Vlaamse gevel die eindigt in een punt.  Deze gevel wordt geflankeerd door twee kleinere dakkapellen. Het pand heeft een pannen gedekt zadeldak. Het venstertype is laat negentiende eeuw (T vensters).

Het gebouw Den Alde Bekker heeft sinds begin 1800 diverse functies gehad. In het begin een agrarische functie. Maar al snel kwam er een sociaal economische invulling bij. Zoals een café bakkerij. Verder heeft het gebouw een plaats op de gemeentelijke monumentenlijst gekregen als dorpsgezicht.

Hieronder het verhaal van een gebouw met een bakkers / kruidenierswinkeltjes met diverse functies

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload