1904 | COÖPERATIE WORDT OPGERICHT

Er wordt in september een waarborgsom van ƒ 760,- (gewijzigde voorwaarde i.p.v. de eerder gestelde ƒ 500,- per jaar) aan het bisdom betaald voor de aanstelling van een rector, met winst van de molen. En in oktober komt het ondanks alle tegenwerking tot de aanstelling van een extra kapelaan (Rector de Faauwe) in Horst maar als standplaats Meterik. Geen eigen kapelaan of parochie maar het is een begin.Op 16 oktober wordt de ‘Coöperatieve vereeniging tot exploitatie van den wind- en stoomgraanmolen Eendracht Maakt Macht’ opgericht. De 50 coöperanten staan ieder voor 25 gulden of met een veelvoud ervan garant. Het hoogste bedrag is 175 gulden. Elke 25 gulden is 1 stem als er gestemd moest worden. De kasboeken vertellen dat er een totaal van 158 klanten waren. Dus naast de 50 coöperanten waren er nog veel andere klanten.  

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload