1900 | HET MALEN BEGINT

1 januari begint de molen met haar productie. Jan Kessels uit Horst die al betrokken was bij het voorwerk wordt de eerste molenaar. Theo Smulders (Schans Thei) wordt 2e molenaar. Het maalloon wat de boeren betalen om te laten malen was een krentje (30 cent) per 100 kilo.

Naast het rogge dat de boeren zelf verbouwen, maalt men ook andere soorten graan; deze worden dan door de boeren opgehaald van het station in Sevenum. Verder maalt men voor bierbrouwers uit Horst, maalt men voermeel (gemend voer), lijnmeel uit lijnkoeken en fijnmeel (bloem). Het maalloon was ook een krentje (30 cent) per 100 kilo.

 

In het eerste jaar wordt er in totaal 670 ton gemalen. Dat het een goed jaar is blijkt wel uit het feit dat de kerkbanken van de in dit jaar gereedkomende kapel betaald worden uit de winst die de molen heeft gemaakt.
 

De molen staat op naam van Joh. Drabbels.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload