DEN ALDE BEKKER


Het gebouw Den Alde Bekker heeft sinds begin 1800 diverse functies gehad. In het begin een agrarische functie. Maar al snel kwam er een sociaal economische invulling bij. Zoals een café bakkerij. Verder heeft het gebouw een plaats op de gemeentelijke monumentenlijst gekregen als dorpsgezicht. Hieronder het verhaal van een gebouw met een bakkers/kruidenierswinkeltjes met diverse functies

Omstreeks 1870 gebouwde / herbouwde langgevelboerderij van het type dwarshuisgroep. Later omgevormd tot bakkerij en bakkerswinkel. Mede daardoor een sterk gewijzigde detaillering. Opgetrokken in schoonmetselwerk en knipvoegen, later voorzien van pleisterwerk dat onder andere speklagen en hoekblokken moet suggereren. De oostgevel zijn afgewerkt met metselwerk in boerenvlechting. Boven de voordeur bevind zich een Vlaamse gevel die eindigt in een punt. Deze gevel wordt geflankeerd door twee kleinere dakkapellen. Het pand heeft een pannen gedekt zadeldak. Het venstertype is laat negentiende eeuw (T vensters).

Het gebouw Den Alde Bekker heeft sinds begin 1800 diverse functies gehad. In het begin een agrarische functie. Maar al snel kwam er een sociaal economische invulling bij. Zoals een café bakkerij. Verder heeft het gebouw een plaats op de gemeentelijke monumentenlijst gekregen als dorpsgezicht.

Hieronder het verhaal van een gebouw met een bakkers / kruidenierswinkeltjes met diverse functies123 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

1934 | NIEUW AANBOUW

Aan de oostkant van Den Alde Bekker word begonnen aan de bouw van een nieuw huis gebouwd. Dit huis is bestemd voor Leonard Tacken en echtgenote. Later zal de Boerenleenbank (Rabobank) zich in dit pand

1936 | OVERDRACHT BAKKERIJ

Op de dag voor diens huwelijk nam zijn zoon Jan Tacken het bedrijf over van Leonardus Tacken Het waren moeilijke jaren, mobilisatie, oorlog en bezetting volgden elkander op. Realisatie van weloverwoge