2013 | NIEUWBOUW


Na het overlijden van mw. Tacken Houben in 2006 en Nellie Sijbers Tacken in 2012 heeft het gebouw een totaal ander functie gekregen, namelijk uitsluitend wonen, het gebouw is weer verbouwd naar huidige woonvorm en heeft in 2013 de naam “Den Alde Bekker” gekregen. Nu zijn er drie eengezinswoningen en twee appartementen gerealiseerd in de oude monumentale langgevelboerderij (nieuwe huizen in een monumentaal jasje). T.w. st.Jansstraat 20, 22, 20a, 20.b en 20c. Op het perceel achter het huis (Bekkershof) worden twee vrijstaande woningen gerealiseerd. T.w. Bekkershof 3 en 5. Ook zal de gemeente er een wandelpad tussen Meterik en de Afhang in Horst realiseren.


12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

1934 | NIEUW AANBOUW

Aan de oostkant van Den Alde Bekker word begonnen aan de bouw van een nieuw huis gebouwd. Dit huis is bestemd voor Leonard Tacken en echtgenote. Later zal de Boerenleenbank (Rabobank) zich in dit pand